Over

Welkom!

Mijn naam is Cathalijne. Het liefst ben ik bij het water of in het theater. Van mijn passies heb ik mijn beroep gemaakt. Ik zing, acteer, dans en schilder. Dat laatste doe ik hier, bij Studio Sonate.

Water

Op de één of andere manier, welke weg ik ook insla, ik kom altijd weer uit bij het water. Hoe kan het ook anders; opgroeiend in Zeeland. De golvende zee, een kabbelend beekje, druppels ochtenddauw op bladeren, een woeste waterval of het geluid van de regen op het raam; het water maakt me kalm. En dat is fijn, want in mijn hoofd is het vaak vloed, zelden eb. Niet zo gek dus dat ik verliefd werd op aquarel. Dat gebeurde in 2020, toen alles ineens tot stilstand kwam. Het jaar waarin de wereld plotseling veranderde, we van de één op de andere dag thuis zaten en mensen om ons heen moesten missen. Vanuit mijn appartementje zocht ik verbinding met de wereld die zo ver weg leek. Het liefst op een creatieve manier, want mijn werk in het theater lag even stil. Ik bestelde een aquarelsetje, begon met schilderen en stuurde vrienden, familie en soms zelfs onbekenden een kaartje. Gewoon zomaar, of als een hart onder de riem in rare tijden. En dat liep een beetje uit de hand… Drie maanden, ruim vierhonderd verstuurde kaarten en een botanische aquarelcursus later, besloot ik het serieuzer aan te pakken en werd in juni 2020 Studio Sonate geboren. Een beetje mijn achternaam én een vleugje muziek!

Een zonnig tuinhuisje

Deze plek zie ik als een zolderkamer, een atelier, een zonnig tuinhuisje, een tent van dekens op een regenachtige dag. Hoor je de druppels zachtjes tikken op het dak? De wereld kan hier precies zo zijn zoals ik hem graag zou willen zien. Het is kleurrijk in deze studio, er klinkt muziek, je hoort er vogels en schaterlachen, geurende rozen groeien onder het raam en er staat een kopje thee klaar. Je kunt er even bijkomen van al het geraas. Kijk, de zon breekt door en piept door het raam! Hier ben je welkom en mag je je thuis voelen.

Shop

Ik vind het zo fijn om post te versturen. Echte post, die je als verrassing vindt in de brievenbus, die je troost, verbinding en vrolijkheid brengt. En daarom gaat er binnenkort een droom van mij in vervulling: op 1 september 2024 opent mijn webshop en vind je hier de kleurigste kaarten, mooiste prints en originele aquarellen. Ik kan niet wachten je daar te verwelkomen.

Persoonlijk kaartje

Ook schilder ik regelmatig in opdracht. Zo ontwierp ik al een aantal geboortekaartjes en huwelijksuitnodigingen. Mocht je op zoek zijn naar een kaartje met botanische aquarel; voel je vrij om mij je wensen te mailen. Ik neem dan contact met je op om te kijken of ik iets voor je kan betekenen. Op deze pagina kun je zien welke illustraties ik al eerder in opdracht maakte en vind je meer informatie.

Veel plezier met rondkijken in de studio. Zoals je ziet zijn sommige pagina’s nog in ontwikkeling, maar binnenkort is dit digitale tuinhuisje echt af!

Liefs, Cathalijne

PS: Ben je nieuwsgierig naar mijn werk als zangeres en actrice, klik dan hier!

Studio Sonate's Schrijfsels
Schrijf je in en ontvang mijn nieuwsbrief! Hierin vind je tips over het lekkerste kopje thee, de leukste creatieve inspiratie, een beetje poëzie, nieuws over de webshop en vertel ik over wat me verder zoal bezig houdt in mijn tuinhuisje.
Winkelwagen